Hoe een cryptocurrency-transactie uit te voeren

Voordat we leren hoe we een cryptocurrency-transactie kunnen doen, moeten we enkele basisprincipes over crypto zelf leren. Zoals, wat geeft een cryptocurrency zijn waarde? Waarom zou u zich druk maken over dit grappige internetgeld als u wat geld van uw PayPal rekening overmaakt?

Aan het einde van deze pagina begrijp je de waarde van crypto. U weet niet alleen wat een cryptocurrency is en hoe u een transactie moet doen, maar u weet ook waarom u vroeg of laat een crypto-portemonnee wilt.

Maar we lopen op de zaken vooruit.

Een cryptocurrency is een combinatie van twee nuttige technologieën: geld en cryptografie.

Ben je ooit een CAPTCHA tegengekomen? Weet je, als je op een website bent, vragen ze je om op foto’s met motorfietsen te klikken om te bewijzen dat je geen bot bent? Dat is cryptografie in actie. Cryptografie werkt op de achtergrond om ervoor te zorgen dat onze berichten-apps beveiligd zijn tegen snuffelen door derden.

Cryptocurrencies zijn digitale of virtuele valuta’s die worden beveiligd door vergelijkbare privacy- en beveiligingsprotocollen. Het is in wezen cryptografie toegepast op geld en uitwisseling.

Maar wacht eens – hoe creëer je precies geld uit het niets? Zelfs als het “niets” een hoop computercode is. Waarom hebben cryptocurrencies waarde?

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u een cryptocurrency-transactie kunt uitvoeren. Maar eerst geven we wat achtergrondinformatie over de technologie zelf. Als u ter zake wilt komen, gebruik dan de tussenkopjes om uw specifieke probleem te vinden.

Kernpunten

 • Een cryptocurrency is een digitaal activum op een netwerk dat verspreid is over miljoenen computers. Vergelijkbaar met “Napster” of andere P2P-sites voor het delen van bestanden.
 • Overheden en muzieklabels konden mensen er niet van weerhouden muziek te downloaden omdat de app-structuur te gedecentraliseerd was. Ze zouden de wereld van computers hebben moeten zuiveren om te voorkomen dat mensen muziek delen. Evenzo kunnen cryptocurrencies bestaan buiten de controle van overheden en banken of andere centrale autoriteiten.
 • Gedecentraliseerde systemen vallen niet uit elkaar op een enkel punt van falen. Cryptocurrencies kunnen goedkopere en snellere geldoverdrachten bieden, vooral zonder authenticatie door derden en beveiligingskosten. Beveiliging is rechtstreeks in het systeem ingebouwd.
 • Transacties met crypto’s zijn net zo eenvoudig als het downloaden van een app op je telefoon.
 • Als u slechts een paar transacties wilt doen, niets groots, begin dan met het openen van een account op een platform zoals Coinbase. Verifieer je identiteit en je bent op weg naar de races! Geen digitale portemonnee of enige voorkennis van crypto nodig!

Waarom is cryptocurrency waardevol?

Tegenwoordig hebben we bankkaarten die papiergeld vertegenwoordigen. Papiergeld was vroeger inwisselbaar in goud en zilver. Goud en zilver waren waardevol omdat mensen het gebruik ervan in sieraden op prijs stelden. Alles wat mensen als geld gebruiken, heeft altijd een oorsprong gehad in iets dat de moeite waard is.

Behalve cryptocurrencies… Althans, zo lijkt het.

Velen realiseren zich niet dat cryptocurrency zowel een valuta als een betalingssysteem is. Het betalingssysteem is de bron van zijn waarde. Maar zelfs crypto-enthousiastelingen hebben moeite met dit concept, dus laten we wat dieper graven.

Technologische beperkingen hebben valuta’s altijd gescheiden van hun betalingssystemen. Wanneer u wereldwijd geld overmaakt, moet u vertrouwen op derden. En je moet die derde partijen vertrouwen, net zoals zij jou moeten vertrouwen.

Dat is de reden waarom cryptocurrencies zijn uitgevonden – om deze afhankelijkheid van derden te omzeilen. De mysterieuze maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, zei over zijn uitvinding:

“Een puur peer-to-peer-versie van elektronisch geld zou het mogelijk maken om online betalingen rechtstreeks van de ene partij naar de andere te sturen zonder tussenkomst van een financiële instelling. Digitale handtekeningen bieden een deel van de oplossing, maar de belangrijkste voordelen gaan verloren als er nog steeds een vertrouwde derde partij nodig is om dubbele uitgaven te voorkomen. We stellen een oplossing voor het probleem van dubbele uitgaven voor met behulp van een peer-to-peer-netwerk. Het netwerk voorziet transacties van een tijdstempel door ze te hashen in een doorlopende keten van op hash gebaseerde proof-of-work, waardoor een record wordt gevormd dat niet kan worden gewijzigd zonder de proof-of-work opnieuw uit te voeren.”

Met andere woorden: de innovatie komt voort uit de manier waarop het betalingsnetwerk werkt. De munt- of digitale valuta-eenheid kan alleen de waarde van het netwerk uitdrukken. Een cryptocurrency-munt is een boekhoudkundig hulpmiddel. Het nut van cryptocurrency komt van het betalingsnetwerk. Dit wordt een blockchain genoemd.

Wat is de “blockchain”?

Blockchain-technologie maakt cryptocurrencies mogelijk. Het is een gedistribueerd grootboek dat in wezen een database is die in de ruimte wordt gedeeld en gesynchroniseerd en toegankelijk is voor meerdere mensen. Het geeft transacties openbare “getuigen” in plaats van een gecentraliseerd grootboek dat afhankelijk is van financiële instellingen of derden.

Het blockchain-grootboek bevindt zich in de cloud. De blockchain, die op elk moment door iedereen wordt waargenomen en door zijn gebruikers wordt gecontroleerd, maakt het mogelijk om stukjes informatie van de ene persoon naar de andere over te dragen. Deze informatiebits zijn als digitaal beveiligde eigendomstitels. Nakamoto noemde ze ‘digitale handtekeningen’.

De blockchain verifieert deze digitale handtekeningen zonder afhankelijk te zijn van een externe trustinstantie. Een internetgrootboek waar iedereen toegang toe heeft, is nuttig. Het registreert de bedragen, het tijdstip en het openbare adres van elke transactie. De blockchain garandeert de integriteit van het systeem. De munteenheid is slechts een digitale vorm van een eigendomstitel. De echte ster van de show is de blockchain.

De waarde van cryptocurrencies is niet ingebed in digitale munten, maar in het betalingsnetwerk. Als cryptocurrencies op de een of andere manier de blockchain zouden verlaten, zou de waarde van de digitale munten tot nul dalen. De reden hiervoor is dat de blockchain niet alleen over geld gaat.

De blockchain is de perfecte uitvinding voor het overdragen van informatie die beveiliging, bevestigingen of garanties van authenticiteit vereist. Het vermindert de kans op menselijke fouten. Hiërarchische structuren worden vervangen door peer-to-peer technologie. In een economie die draait op contracten en uitwisselingen, is het hebben van algoritmen die vertrouwen en veiligheid garanderen als… nou, het is alsof je je cd’s opgeeft voor een smartphone met een app die gratis muziek streamt.

Wie gebruikt crypto?

Als je luistert naar degenen die het meest te verliezen hebben bij cryptocurrencies, profiteren alleen criminelen en ondernemers in Silicon Valley ervan. Maar dit is pertinent onjuist. De acceptatie van cryptocurrency is wijdverbreid in ontwikkelde landen zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de landen van de Europese Unie.

Evenzo hebben opkomende economieën in Afrika cryptocurrencies geadopteerd. Een recent onderzoek suggereerde dat 33 procent van de Nigerianen crypto bezat.

Inwoners van India, China en Brazilië hebben allemaal cryptocurrencies geadopteerd om geld over de grens over te maken zonder onnodige kosten.

De Verenigde Staten en Canada hebben een pro-crypto houding. Veel landen vegen crypto’s onder het regelgevende tapijt bij het handhaven van fraude- en antiwitwasregels. Niet zo voor de Amerikanen en Canadezen.

De lidstaten van de Europese Unie zijn van oudsher minder warm in hun ontvangst. Dat is echter aan het veranderen nu de EU-regeringen en het parlement een akkoord hebben bereikt over de regulering van cryptocurrency.

Op de meeste plaatsen belasten overheden cryptocurrencies als vermogenswinsten.

Cryptocurrencies zijn illegaal in Algerije, Egypte, Bangladesh, China (voor inwoners, vanaf september 2021) en Noord-Macedonië (het enige Europese land met een volledig verbod).

Colombiaanse burgers kunnen crypto bezitten, maar het is de financiële instellingen van het land verboden zich ermee te bemoeien.

Wie accepteert crypto?

Cryptocurrencies zoals Bitcoin worden geaccepteerd door bedrijven als PayPal, Microsoft, Wikipedia en zelfs Home Depot (Amerika’s grootste detailhandelaar in woningverbetering).

En natuurlijk accepteren we bij RealChems cryptocurrency als betaling.

Waarom zou je crypto gebruiken?

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van crypto.

Bescherm uw bezittingen – De gedecentraliseerde structuur van crypto betekent dat uw activa niet vatbaar zijn voor een vertrouwensrelatie met derden. Bij het handelen kunt u houden wat u verdient. Er is geen tussenpersoon.

Beschermen tegen diefstal – Transacties worden gevalideerd en vastgelegd in een grootboek. Identiteiten worden versleuteld.

Bescherm tegen inflatie – Ondanks hun volatiliteit hebben crypto’s hun waarde behouden terwijl de inflatie recordhoogtes bereikt. Crypto’s kunnen dienen als een financiële buffer in een onzekere wereld.

Veilig en transparant – Crypto’s zijn publiek en privé waar het telt. Openbaar genoeg om ervoor te zorgen dat het betalingsnetwerk eerlijk blijft. Maar privé genoeg om uw identiteit te beveiligen.

Hoe en waar crypto kopen?

Om cryptocurrency te kopen, moet u een makelaar of een cryptobeurs vinden.

(Je kunt ook crypto’s minen, maar dat zal ons in een konijnenhol leiden over wat het “minen” van crypto eigenlijk is. Bovendien heb je een enorme rekenkracht en de middelen nodig om het te doen, dus het is de moeite niet waard voor basistransacties.)

Een cryptobeurs is een platform waar kopers en verkopers elkaar ontmoeten om cryptocurrencies te verhandelen. Ze zijn vergelijkbaar met online makelaarsplatforms. De meest populaire zijn Coinbase en Gemini, maar je kunt kiezen uit tal van andere.

Het probleem met cryptocurrency-uitwisselingen is dat overheden ze niet reguleren. Dus in het geval van een hack of onvoorziene gebeurtenis kunnen mensen met crypto’s op deze beurzen hun geld verliezen.

Crypto-uitwisselingen hebben de neiging om op beginners te marketen en brengen daarom hogere kosten in rekening dan wanneer u een andere route zou volgen.

Een crypto broker haalt de complexiteit uit het proces. Robinhood en SoFi zijn twee van de meest bekende cryptomakelaars.

Net als een “gewone” makelaar is een cryptomakelaar een tussenpersoon tussen u, de consument, en de cryptocurrency-uitwisseling. Als u het niet erg vindt om een kleine servicevergoeding te betalen, is het gebruik van een cryptomakelaar een geweldige manier om zonder veel voorkennis het veld te betreden.

Eenmaal aangemeld bij een makelaardij of een cryptobeurs, kunt u geld op uw account storten. Met geld op je account kun je cryptocurrencies kopen. En maak je geen zorgen als je het je niet kunt veroorloven, wat de prijs van bitcoin momenteel ook is. U kunt fractionele bedragen kopen, bijvoorbeeld 1/100 miljoenste van een bitcoin.

De tien grootste crypto’s die momenteel op de markt zijn, zijn:

 1. Bitcoin (BTC)
 2. Ethereum (ETH)
 3. Tether (USDT)
 4. Binance Munt (BNB)
 5. Cardano (ADA)
 6. Dogecoin (DOGE)
 7. XRP (XRP)
 8. Solana (SOL)
 9. Munt van de Amerikaanse dollar (USDC)
 10. Uniswap (UNI)

Enkele dingen om in gedachten te houden bij het kopen van crypto via een broker of exchange:

U moet uw identificatie verifiëren. Dit is om fraude te voorkomen en te voldoen aan de wettelijke vereisten van de overheid. Een cryptoplatform kan vragen om een kopie van je rijbewijs of paspoort.

Sommige creditcardmaatschappijen verwerken cryptocurrency-transacties als contante voorschotten. Dus als u geld overmaakt van een creditcard naar een cryptobeurs, wees dan op uw hoede voor hogere rentetarieven en voorschotkosten van uw bank.

Waar moet ik mijn crypto opslaan?

Je hebt een paar opties: een crypto-uitwisseling, een digitale portemonnee of een fysieke portemonnee. Om veiligheidsredenen raden we een digitale of fysieke portemonnee aan. Maar als je je tenen in de cryptowereld dompelt en geen groot saldo hebt, dan is er niets mis mee om crypto op de beurs te laten staan.

Voor meer informatie hierover, zie Hoe maak je een crypto-portemonnee.

Hoe een cryptocurrency-transactie uit te voeren

Eindelijk! We hebben bijna alles behandeld wat er te weten valt over cryptocurrencies. Nu kunnen we tot de kern van het probleem komen. Hoe gebruik je deze freaking dingen!?

Laten we zeggen dat je wat crypto op een beurs hebt staan of in een portemonnee hebt opgeslagen. Wat nu?

De meest eenvoudige transactie is simpelweg het inwisselen van de ene cryptocurrency voor de andere. U kunt dit doen vanuit het comfort van de cryptobeurs of uw makelaar op de hoogte stellen.

Als u wilt uitbetalen, kunt u een online kiosk gebruiken die is ontworpen voor het omzetten van crypto’s in uw lokale valuta.

Maar stel dat je iets wilt kopen met crypto?

U kunt overboeken tussen digitale portemonnees. Het enige dat u nodig heeft om de transactie uit te voeren, is het blockchain-adres te hebben van de portemonnee waarnaar u het geld stuurt.

Als u bitcoin gebruikt, ziet het adres er ongeveer zo uit: 1FtjAzGKSyAavUkbw5QsyzzNDKdtPXk95D

Elk adres linkt naar een bepaalde gebruiker of de locatie van een specifieke portemonnee. Elk crypto-adres is uniek omdat het de locatie van een portemonnee op de blockchain vertegenwoordigt.

Crypto-adressen zijn openbaar, maar de persoon of portemonnee achter het adres blijft anoniem.

Individuen sturen cryptocurrency naar een crypto-adres, zoals u gewone valuta naar e-mailadressen kunt sturen. Maar eerst heb je het adres nodig van de portemonnee waar je geld naartoe stuurt. Of, omgekeerd, de persoon die u crypto probeert te sturen, heeft uw wallet-adres (of adres op de beurs) nodig.

Omdat crypto-adressen lang en willekeurig zijn, hebben mensen QR-codes gebruikt voor eenvoudige transacties en communicatie. Deze QR-codes die crypto-adressen vertegenwoordigen, zijn veilig om te adverteren omdat ze beschermd zijn tegen diefstal.

Een crypto-adres is een ‘openbare sleutel’. Een openbare sleutel is een van de twee sleutels die in cryptografie worden gebruikt. De sleutel die wordt gebruikt voor decodering verschilt van de sleutel die wordt gebruikt voor codering. Of met andere woorden, ik kan je geld sturen naar je blockchain-adres, maar ik kan dat adres niet gebruiken om uit je digitale portemonnee te stelen.

Samengevat: hoe maak je een cryptocurrency-transactie?


Als je weet hoe je een app op je telefoon moet downloaden, kun je aan de slag met cryptocurrency en een transactie doen. Zo eenvoudig is het.

De moeilijkheid met crypto komt voort uit het begrijpen van wat het is en waarom het waarde heeft. We hopen dat je vandaag iets hebt geleerd. En als u meer informatie wilt over het verkrijgen van een cryptocurrency-portemonnee en ermee transacties wilt uitvoeren in plaats van te vertrouwen op makelaars of muntbeurzen, ga dan naar Hoe maak je een crypto-portemonnee. Het zou alle andere vragen moeten beantwoorden die u heeft.

REWARD POINTS
 • Register Your Self and Earn
  10 Points
 • Place The Order and Earn Points Earn 1 Points on every 1.00 spent
 • Refer Link
  Share this link and get a reward on their purchase only
 • Earn on Someone Else Purchasing
  Reward is : 20 Point
 • image
  Apply Points on Cart Total

  Conversion Rule : 1.00 = 25 Point

REWARD POINTS REWARD POINTS
Scroll naar boven