Wat zijn magische truffels

Magische truffels: is het een vogel? Is het een vliegtuig? Is het een paddo? Het antwoord op alle drie de antwoorden is nee! Magische truffels zijn een uniek natuurlijk voorkomende psychedelische stof die de laatste jaren aan populariteit wint. Ik ga bespreken wat ze zijn, hun wettelijke status, effecten en hoe de dosering werkt. Mijn drijfveer is om jou de basis van deze magische sporen te leren en wat ze jou te bieden hebben!

Wat zijn magische truffels?

In wezen zijn het dichte trossen mycelium die psilocybine bevatten. Om het heel simpel te zeggen, ze zijn de onderontwikkelde paddo die velen van jullie waarschijnlijk kennen en waarderen. Magische truffels kunnen worden omschreven als een magische paddenstoel die zijn grote verschijning boven het aardoppervlak nog moet maken. Deze winterharde kleine magische baby's worden ondergronds geoogst. Technisch gezien wordt een truffel niet als een paddenstoel beschouwd. Dat laat ik aan de professionele mycologen over om jou dat uit te leggen, want daar wordt het ingewikkeld!

De hoeveelheid psilocybine die in magische truffels wordt aangetroffen, is volledig gebaseerd op het vocht-/voedingsgehalte van de grond, het tijdstip van oogsten en de algemene omstandigheden. Sommige zijn sterk, terwijl andere zwakker zijn, net als paddo's en andere natuurlijk voorkomende psychedelica. Als ze rauw worden gegeten, laten ze voor een korte tijd een zure en zure smaak in je mond achter. In tegenstelling tot de goddeloze smaak die je ervaart van paddo's, zijn truffels niets in vergelijking!

Net als paddo's kan van truffels thee worden gemaakt. Met de nodige voorzichtigheid natuurlijk, want je wilt niet dat je psilocybine kapot gaat door de hitte! Persoonlijk heb ik ontdekt dat de beste manier om magische truffels te eten is door ervan te genieten samen met een extra romige donkere chocolade brownie. Hoe donkerder en rijker de chocolade, hoe meer het de smaak maskeert! Ik heb echter een handvol vrienden die totaal geen last hebben van de smaak van truffels en ze opeten zoals ze komen zonder de noodzaak om enige smaak te maskeren.

Ze lijken dus op paddo's, maar zijn ook compleet anders, toch? Een beetje verwarrend, maar het belangrijkste om op te merken is dat ze exact dezelfde psychoactieve stof delen met paddo's; psilocybine. Ik weet dat je graag wilt weten wat hun wettelijke status is. Laten we daar eens naar kijken.

Zijn magische truffels legaal? De geschiedenis van magische truffels

Het korte antwoord is: ja, ze zijn legaal, maar hoe? Helaas (voor niet-EU-ingezetenen) zijn deze magische sporen alleen legaal in Europa. Als je in Europa woont, zal je blij zijn te horen dat ze volledig legaal zijn voor verkoop, aankoop, bezit én consumptie! Ja, je leest het goed! Overal legaal baby!

Tot niet zo lang geleden waren paddo's 100% legaal in Nederland. Op een trieste aprildag in 2007 verbood Nederland paddo's omdat ze een 'gevaarlijke bedreiging' voor het land vormden. Hierdoor hadden paddenstoelentelers die zich al jaren in hun eigen onderhoud voorzagen niets om op terug te vallen. Door snel en slim te denken, realiseerden ze zich dat sommige soorten magische truffels psilocybine bevatten. Ze realiseerden zich ook dat magische truffels technisch gezien niet als paddenstoelen werden geclassificeerd en boem - de magische truffel-industrie was geboren!

Op dat moment begon de rest van de wereld te praten over Nederland en hun nieuwe industrie. Toen paddo's legaal waren, floreerden de zaken niet echt, omdat veel mensen, inclusief toeristen, niet wisten van hun legaliteit. Toen de magische truffel de nieuwe paddo in Nederland werd, won hij heel snel aan populariteit en zorgde voor veel blije truffelkwekers! Halleluja!

De afgelopen tijd is het onder de aandacht van Nederlandse telers en verkopers gekomen dat het eigenlijk legaal is om deze truffels in de hele EU te verkopen! Volgens de wet worden alle truffels beschouwd als 'luxe voedsel'. Dit heeft de industrie alleen maar geholpen om uit te breiden, waardoor individuen in de hele EU hun wettelijke rechten op het gebruik van de heilige medicijnen van de natuur kunnen uitoefenen!

Er zijn talloze truffelverkopers. Mijn go-to truffelverkoper is Sacred Spores. Zelfs als je niet op zoek bent naar een aankoop, hebben ze veel nuttige informatie over het onderwerp beschikbaar op hun site! Omdat ze mijn favoriete leverancier zijn, zal ik ze als voorbeeld gebruiken om te laten zien hoe alles werkt.

Magische truffel effecten

Zoals ik hierboven al zei, hebben magische truffels dezelfde psychoactieve stof als paddo's; psilocybine. Dit betekent dat je van truffels exact dezelfde effecten krijgt als paddo's. Voor degenen die nog geen paddo's of truffels hebben geprobeerd, zijn hier enkele effecten die je kunt verwachten van een volledige dosis:

 • Intense beelden
 • Gevoelens van gelukzaligheid en extase
 • Ongelooflijk gevoel van eenheid en verbinding met alles
 • Spirituele en andere uittredingen
 • Zintuiglijke verbeteringen
 • Zintuiglijke verwarring (bijvoorbeeld een kleur ruiken of een geluid proeven)
 • Realiteitsmanipulatie
 • Grotere verbinding met lichaam, geest en ziel
 • Overvloeiende liefde en empathie
 • Verhoogde creativiteit
 • Verbinding met je innerlijke kind

Deze ervaringen kunnen op zijn zachtst gezegd extreem intens en helend zijn. Je kunt op een ongelooflijk geestverruimende spirituele reis gaan waar je zelfgevoel en identiteit volledig oplost, bijv. ego-dood... Of misschien geniet je van een heerlijke reis van 4-8 uur waarbij je niet kunt stoppen hysterisch te lachen om een kiezelsteen op de grond. Hoe dan ook, elke trip is op zijn eigen manier totaal uniek en impactvol.

Natuurlijk, zoals bij alle psychedelica, is de gevreesde 'bad trip' altijd een risico en mogelijkheid. Gelukkig zijn er veel manieren om een bad trip te voorkomen. Hoewel ze nooit helemaal te voorkomen zijn en het risico altijd aanwezig is, zijn er manieren om je kans op een slechte trip drastisch te verkleinen.

Hoe dan ook, ik zou nog dagen door kunnen gaan over de verschillende verschijnselen die optreden tijdens een psilocybine trip. In plaats daarvan raad ik je aan om online magische truffels te gaan kopen (als je in de EU woont) en de magie zelf te ervaren!

Magische truffel dosering

De dosering voor magische truffels is altijd anders. Als je een handvol of meer paddo's hebt gedaan, weet je dat de sterkte zwaar varieert. Twee gram van een paddo batch kan 10x sterker aanvoelen dan vijf gram van een andere batch.

Ik weet dat velen van jullie psychonauten genieten van dit specifieke aspect van paddo's en de gok omarmen als een essentieel onderdeel van de ervaring. Veel liefhebbers van psilocybine genieten echter niet van dit deel van de ervaring en hebben liever een globaal idee van waar ze aan beginnen. Als je iemand bent die graag de psilocybine-inhoud weet, dan zijn magische truffels misschien beter voor jou!

Truffelkwekers kweken meestal dezelfde soort met elke keer exact dezelfde omstandigheden, waardoor elke batch een vrij nauwkeurige en consistente hoeveelheid psilocybine krijgt. Dit betekent dat jij jouw trip kunt optimaliseren!

Sacred Spores (de hierboven genoemde truffelverkoper) heeft zelfs een scoresysteem voor elk van hun soorten voor verschillende effecten met behulp van 5-sterrenbeoordelingen. De ene soort kan bijvoorbeeld 2 sterren scoren op Visuals en 5 sterren op Creativiteit, terwijl een andere soort de tegenovergestelde score heeft. Dit maakt het uiterst eenvoudig om de perfecte magische truffel te vinden voor jou en wat je hoopt uit je trip te halen!

Om nog maar te zwijgen, er zijn ook aanbevolen doseringen voor elke truffel. Sacred Spores geven bijvoorbeeld hun suggestie voor een lichte, gemiddelde of hoge dosis voor al hun truffels! Dit helpt enorm als je nieuw bent in de wereld van magische truffels.

Ze bieden ook microdoseringskits aan, zodat je legaal psilocybine kan microdoseren in Europa! Wat een tijd om te leven!

Tot Slot:

Ik hoop dat deze minigids voor magische truffels je heeft geholpen om deze zeldzame psychedelica beter te begrijpen. Verbazingwekkend genoeg zijn er legale manieren (nou ja, in Europa dan) om te genieten van de helende effecten van psilocybine. Of je nu op reis gaat met een volledige dosis of microdosis, paddenstoel of truffel, ik wens je een fijne trip!