terence mckenna

Wie was Terence McKenna? Op het eerste gezicht was hij een auteur, docent, vader, zoon, vriend en minnaar. Onder de oppervlakte was hij een gerespecteerde filosoof, etnobotanist en beroemde psychonaut! Dit was een man van velen met betrekking tot al zijn prestaties. Hij was een extreem gevoelige man die tijdens zijn werk zijn gevoeligheid als zijn superkracht gebruikte.

Als gevolg van een trieste gebeurtenis van dodelijke hersenkanker stierf McKenna op de jonge leeftijd van 53. Hij drukte echter zijn stempel op de psychedelische gemeenschap die voor altijd zal blijven bestaan! Hij was misschien wel het meest bekend om zijn publieke obsessie met paddenstoelen. Specifiek, paddo's. Veel van zijn lezingen bestonden uit trip-verslagen en de vele lessen die in die trips waren ingebed. Hij was een fenomenale verteller die ervoor zorgde dat ieder enkel woord dat hij sprak veel inhoud en diepgang had. McKenna verspilde nooit een adem!

Zijn jarenlange interesse in mycologie (wetenschappelijke studie van schimmels) leidde hem steeds dieper in het paddenstoelen-konijnenhol! Zijn lezingen over psychedelische schimmels lieten velen sprakeloos achter, aangezien hij op dat moment de enige persoon was die naar voren kwam en informatie over het psychedelische rijk naar de geest van velen projecteerde met zo'n unieke en interessante benadering.

Dit brengt ons bij onze eerste reden waarom Mckenna zo'n f*cking legende was. Laten we het hebben over zijn buitengewoon eigenaardige maar romantische relatie met de Engelse taal.

Mckenna's manier met woorden

Als je deze man ooit hebt horen spreken, dan weet je precies waar ik het over heb. Hij had een ongeëvenaarde betovering met zijn keuze en organisatie van woorden. Het is bijna alsof zijn mond op de een of andere manier in staat was om de snelheid van zijn gedachtegang zonder aarzeling bij te houden. Niet alleen zijn grillige woordkeuze was plezierig, maar ook zijn levering.

Zijn lezingen toonden zijn authenticiteit als het ging om zijn liefde voor psychedelica, met name paddo's. Je kon zijn oprechtheid voelen door zijn stem, woordkeuze en door zijn lichaamstaal te analyseren. McKenna bracht echt de magie in het gesprek over magische paddo's... Hem horen praten over letterlijk alles was een trip op zich.

Geen zier gegeven

Zijn moed bleek niet alleen uit de belachelijke hoeveelheid psychedelica die hij door de jaren heen gebruikte, maar het bleek ook uit zijn zelfvertrouwen. Deze man zou een priester recht in de ogen kijken en hem uitdagen op zijn geloof. Het kon hem echt niet schelen wat anderen dachten, zolang hij maar wist dat zijn bedoelingen puur waren.

Hij liet zelden anderen spotten met zijn intelligentie en wist altijd precies wat hij moest zeggen om zijn punten gracieus over te brengen. Misschien speelt dit een grote rol in het respect dat hij kreeg van de mensen om hem heen, zelfs als de mensen om hem heen het niet altijd eens waren met zijn opvattingen. Terence wist precies wie hij was en waarom hij op aarde was gezet, en het boeide hem geen f*ck omdat hij wist dat hij op de goede weg was.

Psychedelisch Icoon

Het label 'psychedelisch icoon' is nogal ironisch als het om Terence Mckenna gaat. Hij sprak tijdens meerdere lezingen over de giftigheid die bestond in het concept van iconen. Hij zou er een hekel aan hebben om een ​​icoon genoemd te worden, gezien zijn zoektocht om van 'Icoon' af te komen, maar kom op... Hij was een icoon! Hij schreef en publiceerde heel veel boeken, bracht films uit en bracht spannende en relevante onderwerpen als cultuur, psychedelica, geschiedenis, buitenaardse wezens, bewustzijn en nog veel meer onder de aandacht.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat hij de discussie over psychedelica naar de mainstream bracht. Hoewel hij is overleden, is zijn impact nog steeds voelbaar. Hij was een buitengewoon belangrijk persoon in de gemeenschap en speelde een cruciale rol in de geschiedenis die we delen met psychedelica. Het normaliseren van een open gesprek en buiten de kaders denken was op dat moment uiterst noodzakelijk, en hij was degene in de frontlinie die hardop dacht voor ons allemaal. Hij hielp de psychedelische en wetenschappelijke gemeenschap meer bij elkaar te komen dan ooit tevoren.

Niet alle helden dragen capes!

Slotgedachten:

Deze groovy en extreem buiten deze wereld zijnde man was zijn tijd ver vooruit en wij psychonauten hebben veel aan hem te danken, ook al zijn we het niet per se eens met veel van zijn opvattingen. Ik ben het niet eens met veel dingen die hij zegt, maar ik respecteer nog steeds zijn mening en zal altijd genieten van het luisteren naar zijn intense maar kalmerende lezingen.

Over één ding waarvan ik hoop dat we het allemaal eens kunnen zijn, is: Terence Mckenna was een f*cking legende in de wereld van psychedelica. Hij zal in de harten van velen voortleven met zijn trippy impact die voor altijd zal blijven hangen.

________________________________________________________________________________
Rust in Vrede, Mr Terence Kemp Mckenna.
16 November 1946 – 3 April 2000

''Als psychedelica je niet voorbereiden voor het grote hierna, dan weet ik het ook niet meer.'' -Terence Mckenna over de dood