5 Redenen Om Bitcoin Te Kopen

Nog maar een paar jaar geleden was Bitcoin een term die specifiek gereserveerd was voor nerds en technofielen. Tegenwoordig heeft iedereen en hun grootmoeders gehoord over Bitcoin. Maar dat betekent niet noodzakelijk dat ze het begrijpen of weten wat ze ermee moeten doen.

Dit artikel geeft jou een kort overzicht van wat Bitcoin is en hoe het werkt, evenals enkele redenen waarom je ten minste een deel van jouw geld in Bitcoin zou moeten investeren.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is de naam van de eerste valuta die is gebouwd met behulp van blockchain-technologie. De blockchain en Bitcoin zijn beide ontwikkeld door Satoshi Nakamoto, een ongrijpbaar en enigmatisch personage (of personages) die nog steeds niet is / zijn geïdentificeerd.

Nakamoto slaagde erin een gedecentraliseerd valutasysteem te creëren dat de banken de macht ontnam en privacy en gebruikerscontrole aanmoedigde. De markt voor cryptocurrency is in waarde gestegen tot meer dan $2 triljoen en heeft de internationale financiële markt inderdaad op verschillende manieren veranderd.

Valuta's die op de blockchain werken, staan bekend als cryptocurrency vanwege de versleutelde aard van de technologie die wordt gebruikt om ze te ondersteunen.

Wat is Blockchain?

Blockchain-technologie wordt veel verschillende dingen genoemd, variërend van de 'golf van de toekomst' tot ontwrichtende technologie, tot oplichterij en zogeheten ponzi-fraude (piramidefraude). Bijna tien jaar na de lancering kan echter niemand bij zijn volle verstand vermoeden dat blockchain en cryptocurrency oplichterij is.

Of dat zijn in ieder geval maar heel weinig mensen. Wie weet echter zeker? Misschien heeft Nakamoto, de ongrijpbare maker van de Bitcoin die niemand kan identificeren, een geheim in zijn achterzak waarmee hij de hele blockchain kan afsluiten? Het is onwaarschijnlijk, maar dat geldt ook voor het bestaan ​​van Bitcoin op zich.

Ongeacht hoe het wordt genoemd, blockchain is een geniaal product dat het gebruik van gedecentraliseerde valuta mogelijk maakt. Dit betekent dat de valuta alleen tussen gebruikers wordt gemaakt, verhandeld, gebruikt, opgeslagen en gedeeld. Er is geen gecentraliseerde organisatie zoals een bank om regels op te stellen of kosten in rekening te brengen. De kosten die in rekening worden gebracht, gaan ofwel naar degenen die hun tijd en energie steken in het "minen" van munten of voor het functioneren van de blockchain zelf.

Hoe werkt Bitcoin?

Het hele proces achter Bitcoin en de blockchain kan lastig te begrijpen zijn.

Kortgezegd wordt Bitcoin gemaakt door computers die ongelooflijk complexe wiskundige problemen oplossen. Elke keer dat dit probleem is 'opgelost', wordt er een nieuwe Bitcoin gemaakt. Om mensen te stimuleren om door te gaan met het oplossen van deze problemen, kosten transacties op de blockchain een kleine vergoeding die wordt teruggegeven aan de persoon die Bitcoin oplost of 'mined'.

De hoeveelheid computerkracht en energie die nodig is om een ​​enkele Bitcoin te minen, schrikt veel mensen af. Om ervoor te zorgen dat de waarde van Bitcoin blijft stijgen of in ieder geval enigszins stabiel blijft na de creatie van de laatste Bitcoin (wat niet zou moeten zijn tot bijna een eeuw is verstreken), zullen de transacties steeds ingewikkelder worden.

Wanneer iemand geld verzendt of ontvangt, zijn die gegevens te zien op de blockchain. De identiteit van elke persoon is echter uiterst moeilijk te identificeren. Het is niet 100% onmogelijk om erachter te komen wie er achter elke transactie zit, maar het kost veel tijd en moeite. Je kunt dus zien hoeveel geld er wordt verhandeld, maar tenzij je buitengewoon toegewijd en getalenteerd bent, kan je de transactie geen gezicht geven. 

Waarom investeren in Bitcoin?

Het lijdt geen twijfel dat Bitcoin de best mogelijke investering was die iemand in het afgelopen decennium zou kunnen doen. Vroege Bitcoin-investeerders zijn miljonairs geworden, zelfs miljardairs, simpelweg door een paar honderd dollar te investeren. Iedereen die Bitcoin kocht toen het bijvoorbeeld $ 10 waard was, zal het tegenwoordig best goed hebben - zolang ze zich de adressen kunnen herinneren waar hun Bitcoin is opgeslagen. Zelfs als je maar één Bitcoin gekocht zou hebben, zou deze nu meer dan $ 50.000 waard zijn.

Zelfs mensen die er in het begin niet instapten, maakten nog winst. In feite zal iedereen die tussen 2010-2018 geld in Bitcoin heeft gestopt, winst hebben gemaakt.

Tegenwoordig nadert Bitcoin reguliere acceptatie en heeft het net een nieuwe grote prijspiek doorgemaakt. Het is vrij waarschijnlijk dat dit nog een keer zal gebeuren, maar het is ook onwaarschijnlijk dat we de extreme winsten zullen zien die we ooit met Bitcoin hebben behaald. Het is waarschijnlijk een slimmer idee om in andere cryptocurrency te investeren.

Bitcoin heeft een ongelooflijk belangrijke functie vervuld en heeft de manier waarop de financiële wereld werkt volledig veranderd. Het begint echter al oud te worden. Bitcoin is traag en onhandig. Het is alsof je een originele PlayStation uit de vroege jaren 90 vergelijkt met een moderne PlayStation 5.

Veel van de nieuwere cryptocurrency werken om de problemen op te lossen die inherent zijn aan Bitcoin zelf. Het enige probleem is het kiezen van een investering. Er zijn tienduizenden munten om uit te kiezen. De beste manier om erachter te komen waar jij jouw geld op kunt zetten, is door zelf onderzoek te doen.

Vijf redenen om in Bitcoin te investeren

Hier zijn vijf van de beste redenen om in Bitcoin te investeren.

1. Niemand heeft op lange termijn geld verloren

Dit is niet iets dat echt kan worden gezegd over investeringen, of in ieder geval niet veel. Iedereen die vóór 2018-2019 geld in Bitcoin heeft geïnvesteerd en het heeft gehouden, heeft geld verdiend. Dat wil niet zeggen dat niemand geld heeft verloren aan Bitcoin. Duizenden mensen hebben dat helaas gedaan.

De meeste van deze mensen - in de investeringsgemeenschap vaak papieren handen genoemd - zijn echter het type dat in paniek verkoopt. Ze zullen cryptocurrency kopen tegen een bepaalde prijs, zien dat de prijs begint te dalen, en raken in paniek en verkopen hun investering voordat de prijs weer de kans krijgt om te stijgen.

Investeren in de cryptocurrency-markt is een zeer emotioneel en psychologisch proces. Je moet leren je emoties onder controle te houden en vaak juist er tegenin te gaan.

De meeste mensen kiezen bijvoorbeeld instinctief om een ​​belegging te verkopen wanneer de prijs daalt. Een goede belegger zal deze ‘dip’ gebruiken als een kans om meer te kopen. Aan de andere kant zien veel mensen de prijs van een investering stijgen en stappen over om er nog een paar te kopen. Dit zou echt een goed moment zijn om wat winst te verkopen om de volgende keer dat de valuta daalt, te gebruiken. Als je dat kunt doen, zal je mogelijk enig succes in de cryptomarkt hebben.

2. Je ondersteunt je eigen soevereiniteit.

Bitcoin is oorspronkelijk ontwikkeld zodat mensen meer controle over hun geld konden behouden. Het ontbreken van een gecentraliseerde autoriteit die het geld beheert, betekent dat niemand toegang heeft tot jouw cryptocurrency behalve jijzelf.

Je hebt geen banken om je naar te verantwoorden. Er zijn geen belastingen afgezien van de kosten die je moet betalen bij het verplaatsen van geld. Bitcoin vertegenwoordigt de manier waarop geld zou moeten zijn, en als genoeg mensen het in hun levensstijl opnemen, zou het de financiële toekomst voor iedereen kunnen veranderen.

3. Er zijn veel interessante toepassingen 

De immense mogelijkheden van blockchain-technologie beginnen nu pas begrepen te worden. Mensen gebruiken niet alleen Bitcoin om LSD op het Dark Web te kopen. Het enorme potentieel van deze technologie en hoe deze het dagelijks leven van mensen over de hele planeet kan beïnvloeden, is verbazingwekkend.

Blockchain-ontwikkelaars beginnen allerlei verschillende technologieën te ontwikkelen die winstgevend kunnen zijn en helpen om geld in handen van de gebruikers te houden in plaats van dat de gecentraliseerde autoriteiten momenteel het hele financiële spel runnen.

Blockchain-gaming is bijvoorbeeld een steeds populairder wordende handelswaar. Mensen kunnen cryptocurrency verdienen door games op de blockchain te spelen. Ze kunnen vervolgens de cryptocurrency die ze verdienen door deze games te spelen, gebruiken om unieke in-game-items te kopen die alleen van hen zullen zijn, tenzij ze ervoor kiezen om ze te verkopen. Dit soort unieke items worden NFT's (Non-Fungible Token) genoemd.

NFT's bestaan ​​echter niet alleen in de gamewereld. Er worden allerlei NFT's ontwikkeld. Kunstenaars maken originele stukken die ze bijvoorbeeld als NFT's verkopen. Stel je de waarde voor van een NFT geproduceerd door een populaire muzikant of artiest. Om de enige persoon ter wereld te zijn die een uniek exemplaar van hun kunst bezit, zal een geweldig gevoel zijn.

4. Het investeringspotentieel is nog steeds ongelooflijk

Investeren in (een hele) Bitcoin zelf kan nog steeds wanneer een goede hoeveelheid geld hebt. Er zijn echter veel andere gebieden in de cryptocurrency-ruimte die jou nog meer geld kunnen opleveren als je er vroeg in investeert.

Eén van de grootste manieren om op dit moment geld te verdienen, is door middel van initiële muntaanbiedingen of ICO's (Initial Coin Offering). Dit zijn kansen waarbij de makers van een cryptocurrency de munt tegen een lagere prijs aanbieden aan vroege investeerders. Hierdoor kan genoeg van het aanbod beginnen te circuleren, zodat het bedrijf kan beginnen te werken laten zien waartoe hun valuta in staat is.

Naarmate de ICO vordert in de publieke release, zal de waarde van de munt dus toenemen. Vroege investeerders maken meestal een mooi rendement.

Mensen kunnen ook geld verdienen door te investeren of NFT's te verdienen, zoals hierboven besproken.

5. Het volgen van de Bitcoin-prijs is spannend

Absurde schommelingen in de prijs van Bitcoin zijn één van de redenen dat het zo populair is geworden. Dit is ook de reden dat het zowel extreem riskant als extreem winstgevend is om te investeren in Bitcoin en andere cryptocurrency.

Vergeleken met conventionele aandelen, die opschudding veroorzaken als ze op één dag maar liefst een paar procent verschuiven, fluctueert de prijs van cryptocurrency vaak 10, 20 of zelfs 30% of meer op dezelfde dag. Deze extreme prijsschommelingen maken Bitcoin en andere cryptocurrency een geweldige manier om geld te verdienen. Ervaren beleggers kunnen enorme winsten behalen door simpelweg geld van de ene cryptocurrency naar de andere te verplaatsen.

Conclusie

Bitcoin en de verschillende andere valuta's die zijn ontwikkeld met behulp van blockchain-technologie vertegenwoordigen een verbazingwekkende verschuiving in de wereldwijde financiële markt. Niet langer wordt al het geld van de wereld beheerd door een select gezelschap. Cryptocurrency maakt het mogelijk om valuta te creëren die exclusief toebehoort aan degenen die daarmee transacties uitvoeren.

Het aantal use-cases voor een dergelijke valuta is schijnbaar oneindig. Naarmate meer en meer landen overstappen op Bitcoin- en blockchain-technologie, weet niemand zeker wat de toekomst in petto heeft. Eén ding waar je echter zeker van kunt zijn, is dat gisteren de op één na beste tijd was om Bitcoin te kopen. De volgende beste tijd is vandaag!